pondělí 18. února 2008

Dr. Eric Foreman(Omar Epps)

Dr. Eric Foreman(Omar Epps)

obrOmar Epps se narodil a vyrůstal v Brooklynu. Už v deseti letech začal psát scénáře. Navštěvoval Fiorello H.LaGuardia Hight School of Music a Art a Perfoming Arts v New Yorku.
Je členem rapové skupiny Wolfpak, kterou založil společně se svým bratrem roku 1991. Dělal záložního tanečníka pro Queen Latifah. Omar a Marlon Wayans jsou přátelé od dětství.Prvním dítětem byla dcera K mari Mae v říjnu 1999.
Eppsova první role byla ve filmu First Time Felon od Charlese Roc Duttona poté film Deadly Voyage od producenta Danny Glovera známého ze Smrtonostné zbraně. Oba tyto filmy jsou podle skutečné události.
Epps také ztvárnil roli "Dr. Dennis Ganta" v seriálu Pohotovost oceněného cenou Emmy. V tomto seriálu jeho postava spáchala sebevraždu, která byla hodně diskutovaná diváky. Jeho další hlavní role byly například ve filmu Against the Ropes, kde si zahrál s Meg Ryan, Alfie s Jude Law a Susan Sarandon, The Wood, In Too Deep, Higher Learning, Juice a seriálu Daybreak. Mezi jeho vedlejší role patří filmy Breakfast of Champions s Bruce Willisem a Nick Noltem, Major League II s Charlie Sheenem a The Program s Craig Shefferem. Mohli jsme ho také spatřit v Scream 2.

Filmografie:
2004 - Zlatíčka, Dr. House , Ring volný
2002 - Rozsudek, Velký průšvih
2001 - Parfém
2000 - Dracula 2000, Love & Basketball, Ve spárech jakuzy
1999 - Parchanti nebo poldové, Právo silnějšího, Snídaně šampionů,
Svatba mého nejlepšího kámoše
1997 - Blossoms and Veils,Poprvé za mřížemi, Vřískot 2
1996 - Nevyhrožuj, Smrtící plavba
1995 - Holé lebky
1994 - První liga 2
1993 - Late Night with Conan O'Brien, Program, Úsvit
1992 - Juice

Známé fakty postavy:
- pracoval na klinice 3 dny před první sezónou
- vystudoval John Hopkins University
- když mu bylo 16, tak byl zatknut za loupež
- v jeho minulé práci byl vedoucí residentů

Žádné komentáře: