sobota 12. dubna 2008

recepty


Africké Puff-Puff






Ingredience: 200 g hladké mouky, kypřící prášek, 1 lžička prášku do pečiva, 2 vejce, 1 lžička strouhaného muškátového oříšku, 1/2 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 50 g másla, špetka soli, mléko (je-li těsto příliš tuhé)
olej na smažení



Postup přípravy: Smícháme všechny "suché" ingredience. Smícháme všechny "mokré" ingredience. Smícháme vše dohromady, v hluboké pánvi rozpálíme olej a těsto nabíráme polévkovou lžící, namočenou v horké vodě (zabrání lepení). Během smažení vzniknou krásné kuličky. Když zhnědnou, otočíme a smažíme z druhé strany. Podáváme okamžitě.










Jahodový patrový dort






Ingredience: Na korpus: 150 g měkkého tvarohu, 140 g cukru krystal, lžíce citronové šťávy, 6 lžic rostlinného oleje, 250 g polohrubé mouky, lžička kypřícího prášku

Náplň: 500 g jahod, 2 ztužovače šlehačky, 500 ml šlehačky, cukr vanilkový, cukr moučka



Postup přípravy: Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem a vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme je na tři části a dvě z nich odložíme stranou. Vymažeme kulatou dortovou formu a dno vyložíme částí těsta. Pečeme asi 15 minut. Postupně zpracujeme i zbylé dvě části těsta. Očistíme a omyjeme jahody. Oddělíme 250 g a rozšleháme je do pyré. Ostatní ovoce rozpůlíme. Ušleháme smetanu se zbylým cukrem a ztužovačem. Do tuhé šlehačky lehce vmícháme jahodové pyré. První korpus potřeme částí šlehačky a poklademe jahodami. Na ně vyrovnáme druhý, opět potřeme a dáme jahody. Překlopíme poslední částí, ozdobíme zbylou smetanou a jahodami. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.


Kubánský dort






Ingredience: 1 kakaový dortový piškot, 4 kusy banánu, ostřejší marmeláda, pařížská šlehačka, čokoláda na vaření


Postup přípravy: Pokud máme korpus po domácku upečený, uříznene z něj slabou horní vrstvu, v případě kupovaného dělat nemusíme. Namažeme jej marmeládou a podélně na něj položíme rozkrájené banány, na které stejnoměrně rozetřeme a uhladíme pařížskou šlehačku. Polijeme slabou vrstvou čokolády.
Příprava pařížské šlehačky: smetana ke šlehání 0,5 l, 50 g cukru krupice, 35 g kakaa.Uvaříme a necháme do druhého dne vychladnout. Po vychlazení ušleháme v tuhou náplň.




















Žádné komentáře: