sobota 15. března 2008

Chyby v líčení


10 největších chyb v líčení


Kde se dá při tvorbě make-upu šlápnout vedle?

1. Přidáte si roky
Postarší vzhled vám dokážou propůjčit tmavé stíny. Světlejší tóny vám roky naopak uberou.
Řešení: Nepoužívejte tmavé barvy na celá víčka, jen citlivě těsně k řasám a spodní části nadočnicového oblouku. Pokud se rozhodnete pro výrazně tmavě nalíčené oči, vyváží je kontrastní světle růžová tvářenka a světlá rtěnka.

2. Pozor, zimní proměna
Vaše pleť už dávno nemá zlatý odstín opálení z pláže, přesto používáte stejný make-up.
Řešení: Tón make-upu nejlépe vyzkoušíte na hraně dolní čelisti. Měl by odpovídat aktuální barvě vaší pleti, která je v zimě mnohem světlejší.

3. Pro jinou příležitost
Na večer si klidně dovolte výrazný make-up, denní líčení je méně nápadné.

4. Vulgární vzhled
Příliš silné černé linky, světle modré stíny v silné vrstvě, řvavá rtěnka - tvrdé líčení může proměnit ženu v holku z pouti.
Řešení: Učený z nebe nespadl. Dopřejte si návštěvu vizážistky a poraďte se o vhodném make-upu. Výrazného líčení se nemusíte zříkat, jen je zapotřebí dát si s ním práci a vědět, jak na to. Pak je výsledek rafinovaný, nikoli ordinérní.

5. Příliš mnoho pudru
Tlustá vrstva pudru vás promění v moučného červa. Této chyby se dopouštějí nejen starší dámy, ale často také dívky, které se snaží zamaskovat akné.
Řešení: Pudr sjednotí pleť a dodá jí sametový vzhled. Ale jen v tenké vrstvě! Nejdříve na obličej naneste podkladový krém, pak korektor a make-up. Teď chvíli počkejte, aby se tyto vrstvy vstřebaly, jinak se na ně nalepí příliš silná vrstva pudru. Pudr naneste teprve po pauze, nakonec obličej zlehka "omeťte" čistým silným štětcem.

6. Make-up XXL
Výrazně světlé barvy a perleť rozšiřují, tmavší a matné tóny líčidel zeštíhlují.
Řešení: Máte obličej tvaru Měsíce v úplňku? Vyhněte se světle růžové perleťové tvářence. Protáhlé tváří s vysedlými lícními kostmi naopak neprospěje temný mat. Jistotu nabízejí střední odstíny, s nimi nebudete vypadat ani stará, ani tlustá.

7. Nasazená hlava
Pokud orámujete make-upem pouze tvář, uděláte velkou chybu. Celá hlava tak potom vypadá jakoby oddělená od zbytku člověka.
Řešení: Citlivě rozetřete make-up až na uši (Trpíte červenáním? Pak klidně přetřete i ušní boltce.), z hrany spodní čelisti roztírejte make-up doztracena pod bradu (na krk už ne), z čela nenápadně až do vlasů (vlasy pak pročistěte štětcem nebo jemným kartáčem).

8. Obočí z maringotky
Stačí vytrhat obočí do tenké linky, obtáhnout černou tužkou - a je z vás "klaun".
Řešení: S trháním obočí opatrně!!! Nechte se vést horní linií oblouku, vytrhávejte obočí v jeho spodní části. Zůstaňte u přirozeného vzhledu obočí v dostatečné šířce, příliš tenké není v kurzu. K líčení používejte nejen tužku, na obočí výborně poslouží tmavé oční stíny - oči tak dostanou měkký a přitom velmi svůdný výraz.

9. Slepené řasy
Příliš mnoho maskary, slepené řasy - a vypadáte jak laciná panenka.
Řešení: Při líčení vašich řas musíte být velmi pečlivá při jejich rozčesávání. Zejména u dvoufázových řasenek si dejte práci s oddělením každé řasy. Řasenku nenamáčejte opakované, většinou stačí pouze jednou pro každé oko.

10. Přísné rty
Temně vínové, čokoládové a fialové rtěnky zužují rty a promění vás v dominantní protivnou profesorku. Sluší totiž málokomu, většinou jen tmavým typům s dokonalými rty.
Řešení: Střední a světlejší tóny působí něžně a vstřícně, zvětšují rty. Můžete současně kombinovat dva odstíny rtěnky. Opatrně s konturovací tužkou, tmavým kontrastním linkám kolem rtů dávno odzvonilo.

Žádné komentáře: